16 týmů se prohánělo po ledě se svými legendami na hrudi! Extraligové zápasy sledovalo na stadionech téměř 43 000 fanoušků

Symbolicky v den, kdy by oslavil Ivan Hlinka své 70. narozeniny, se na českých kluzištích odehrálo celkem 8 utkání s legendárními dresy. Jednalo se o kompletní kolo Tipsport extraligy a jedno utkání Chance ligy mezi Frýdkem-Místkem a Sokolovem. Jak jednotlivé zápasy dopadly?

Plzeň přestřílela Spartu vysoko 6:3
Utkání dvou týmů z čela tabulky přineslo vysoký počet branek. O osudu dlouho otevřené partie nakonec rozhodla Plzeň ve třetí třetině, když na 5:3 zvyšoval z přesilovky Čerešňák a na 6:3 pojistil výsledek Němec. Vypjaté utkání, ve kterém za Spartu skóroval Růžička, Pech a Buchtele, tak nakonec ovládli domácí, kteří vystřídali na druhém místě tabulky právě pražský celek. Diváci: 7536. Legendy: Plzeň (Vladimír Bednář) – Sparta (Jiří Holeček).


Foto: Roman Turovský

Pardubice braly bod v duele s Mladou Boleslaví
Ještě v 58. minutě sahaly Pardubice po plnohodnotném zisku tří bodů, jenže necelé dvě minuty před koncem vyrovnal na 2:2 svou druhou brankou Šťastný. Ani góly pardubického Ivana a Vondrky na výhru nestačily, jelikož těsně před uplynutím prodloužení přisoudil druhý bod Mladoboleslavským Ševc. Diváci: 7602. Legendy: Pardubice (Vladimír Martinec) – Mladá Boleslav (Jiří Hrdina).


Foto: redakce www.hcdynamo.cz

Třinec veze těsnou výhru 2:1 z ledu kladenských Rytířů
Oceláři vstřelili obě branky v první třetině. Nejdříve se trefil do černého v 7. minutě Galvinš a v 10. minutě přidal vítězný gól utkání Hrňa. Kladno sice korigovalo trefou Austina z 25. minuty, jenže další branky už se diváci nedočkali. Diváci: 3713. Legendy: Kladno (Eduard Novák) – Třinec (Radek Bonk).


Foto: Antonín Vydra

Liberec si upevnil pozici lídra extraligy výhrou 5:1 nad Hradcem Králové
Kromě velkého počtu vyloučení přinesl tento střet také šest branek. Bohužel pro Mountfield HK padla drtivá většina z nich do sítě Mazance. Za Bílé Tygry se postupně trefil Hudáček, Musil, Lenc, Jelínek a Ordoš. Za Hradec kontroval pouze Dragoun. Diváci: 7331. Legendy: Liberec (Jaroslav Nedvěd) – Mountfield HK (Miroslav Řehák).


Foto: Jiří Princ

Kometa proti Litvínovu zopakovala výhru 4:3 po nájezdech
Brňané na domácím ledě ztráceli po gólech Válka, Pavelky a Ščotky už 0:3, ale utkání se jim nakonec podařilo otočit. K obratu zavelel Kucsera a dvěma brankami se přičinil kapitán Zaťovič. Zápas dospěl až do nájezdů, které rozhodl ve prospěch Komety Horký. Legendy: Diváci: 7203. Legendy: Kometa (Vlastimil Bubník) – Litvínov (Arnold Kadlec).


Foto: Jiří Grulich

Vítkovice přetlačily v nájezdech Olomouc
Ostravané vedli ještě v 37. minutě o tři branky, ale tříbodového zisku se nakonec nedočkali. Kohouti utkání zdramatizovali silným finišem a po šedesáti minutách platil stav 4:4. Diváci se tak dočkali dalšího utkání, které muselo v 40. kole extraligy rozhodovat prodloužení, respektive nájezdy. V těch zvítězily Vítkovice, když se trefili Bukarts a Roman oproti jednomu hráči Olomouce – Nahodilovi. Diváci: 4104. Legendy: Olomouc (Karel Dub) – Vítkovice (Miroslav Vlach).


Foto: Alena Zapletalová

Z divoké přestřelky ve Zlíně nakonec berou dva body Karlovy Vary
Střetnutí, které přineslo nejvíce branek se odehrálo ve Zlíně. Berani šli rychle do vedení po brance Okála, nicméně poté se přihlásili o slovo hosté – jmenovitě Graňák, Plutnar a Beránek. Prostřední dvacetiminutovka přinesla další čtyři branky – po dvou na každé straně. Vzhledem k tomu, že ve třetí třetině skóroval domácí Řezníček a po něm i Novotný, šlo se do prodloužení. V tom přisoudil Karlovarským druhý bod Graňák. Diváci: 4056. Legendy: Zlín (Karel Rachůnek) – Karlovy Vary (František Potužák).


Foto: Jiří Zaňát

Frýdek-Místek bere tři body za výhru 7:2 nad Sokolovem
Domácí určili ráz utkání už v první třetině, kdy si vytvořili náskok čtyř branek. Druhá třetina skončila smírně 2:2, ale ve třetí periodě už se prosadil znovu jen Frýdek-Místek, který může slavit vítězství 7:2. Diváci: 1139. Legendy: Frýdek-Místek (Pavel Kubina) – Sokolov (Václav Vyskočil).


Foto: Jan Velčovský

Slavnostní utkání, v rámci kterých se vzdává hold legendám (nejen) českého hokeje, pokračuje již v pondělí dalšími zápasy!

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga