Byl první, kdo využil funkci „Kup teď!“ Chtěl jsem se vyhnout nevyzpytatelnému finiši a radši získat jistotu, říká úspěšný dražitel

Novinka v podobě okamžitého odkupu dresu ještě před deadlinem aukce si evidentně našla své zájemce. Jedním z nich je pan Jevický z Brna, který místo předhánění se v příhozech zvolil jinou alternativu. Dres Lukáše Kucsery z Komety vydražil přednostně a nikdo už jej o něj nepřipraví. Kromě brněnského útočníka se prostřednictvím „Kup teď!“ vydražila i řada dalších hráčů (namátkou Jan Buchtele, Ondřej Jurčík, Tomáš Vincour, Lukáš Válek, Jiří Šimánek a další).

Začněme tím, jak jste se o aukci dozvěděl?
Čistě náhodně, když jsem byl na návštěvě u své kolegyně, kde jsem si všiml zarámovaného dresu s portrétem Ivana Hlinky. Začal jsem se zajímat, jak k němu přišla a od té doby dražby monitoruju. Musím říct, že tuhle jsem si hlídal opravdu poctivě.

Projekt Legenda legendám je typický tím, že jednotlivé kluby v jeho průběhu zavzpomínaly na své legendární hráče. Bez znalosti historie se neposouváte vpřed, sdílíte tento názor?
Určitě, takových akcí si vážím, protože tyhle legendy psaly hokejovou historii, a to ještě v době, kdy se hrálo v kožených bruslích s ocelovými noži a rovnými dřevěnými hokejkami. O neexistenci internetu a médií ani nemluvím. Mladé generaci už některá jejich jména moc neříkají, to je špatně. Určitě bych byl pro, aby si je mladí hokejisté a vlastně celá veřejnost pravidelně připomínala. Plně si to zaslouží. Byli to sportovci s velkým hokejovým srdcem a vlastenci se smyslem pro fair play.

Dražba má navíc charitativní podtext, přičemž výtěžek poputuje na Nadační fond Ivana Hlinky, který je ikonou celého projektu. Jak na něj vzpomínáte?
Pamatuju si ho ještě jako kluk, tehdy začal Ivan hrát v Litvínově. Sledoval jsem následně i celou jeho aktivní kariéru v dresu s číslem 21, přes jeho působení v NHL až po jeho golfovou vášeň.

Každý klub měl kromě Ivana Hlinky na dresu také vlastní legendu. V případě Komety Brno se jednalo o Vlastimila Bubníka, na toho si také pamatujete?
Pouze z vyprávění mého táty, když mě vozil na tréninky. Pamatuju si na větu, kterou jsem od něj často slýchával: „Bubník, Danda na led, chceme vidět balet!“

Kometu zmiňuji hlavně z toho důvodu, že jste vydražil právě brněnský dres, konkrétně útočníka Lukáše Kucseru. Proč právě on?
Je to bojovník a navíc má dres s číslem 67, tedy s rokem mého narození. (smích) Nechám si jej zarámovat a dám k ostatním, které již vlastním.

Účastníte se aukcí pravidelně?
Dražil jsem již třikrát. Kromě této aukce jsem se zapojil do dražby dresů Komety z brněnských Hokejových her z roku 2016 a také mám dres Kadaně z prvního ročníku projektu Legenda pomáhá.

Jako první ze všech jste využil možnost okamžitého vydražení dresu, respektive funkci „Kup teď!“ Co vás k tomu vedlo?
Chtěl jsem mít zkrátka jistotu, že dres získám. Přiznám se, že se mi ani nechtělo čekat na adrenalinový finiš, u kterého navíc nemáte jistý výsledek. Pokud chci v aukci koupit dres, protože pro mě má speciální hodnotu a existuje volba okamžitého vydražení, jdu do toho. Před ukončením aukce se totiž vždycky strhne nepřehledná lavina příhozů a šance na úspěšný nákup se tím každému rapidně snižuje.

Rozhoduje tedy do jaké míry po dresu toužíte a kolik jste do něj ochotný investovat, že?
Jasně, každý by měl na začátku aukce vědět, s čím do ní jde. Pokud dres chci a spekuluji na cenu, tak musím počítat i s tím, že mi to nevyjde a pak mě to může mrzet. Někdo může pochopitelně namítat, že při využití „Kup teď!“ dres přeplatím. Možná ano, možná ne, ale mám jistotu, že budu v aukci úspěšný. Člověk v životě přijde i o víc, navíc když si uvědomíme, kolik peněz je každý z nás schopen utratit za zbytečnosti, tak mi to nepřijde nějak rozmařilé. A ve výsledku je třeba si uvědomit, že cela akce je spojená s tím, že výnos jde na dobrou a užitečnou věc. Věřím, že i tohle hraje u řady lidí velkou roli, stejně jako u mě.

Odkaz na web sportovniaukce.cz zde!

Foto: Jiří Grulich

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga