Tečka za úspěšným projektem: Hokejisté VUT Cavaliers Brno oblékli unikátní dresy v derby s Masarykovou univerzitou

Dobročinný projekt Legenda pomáhá, který po třech letech znovu spojil celé hokejové hnutí v České republice, dospěl do svého finále. Po klubech Tipsport extraligy, Chance ligy a zástupcích třetí nejvyšší soutěže oblékli unikátní dresy v rámci 15. kola Univerzitní ligy ledního hokeje také hráči VUT Cavaliers Brno v derby s HC Masaryk Univerzity. A tečka za úspěšným projektem to byla více než vydařená.

Emoce, souboje o každý centimetr ledu, bouřlivá divácká kulisa a perfektní sportovní zážitek. Středeční duel mezi kavalíry a Masarykovou univerzitou nabídl vše, co ke správnému derby patří. A znovu se potvrdilo, že v takovýchto utkáních jde stranou i postavení týmů v tabulce. Hokejisté VUT si proti favorizovanému soupeři vedli výborně. V základní hrací době si oba celky připsaly po bodu, z toho bonusového se po penaltové loterii radovala Masarykova univerzita a zvítězila 4:3.

Kavalíři se jako jediný zástupce Univerzitní ligy ledního hokeje, která se v Česku hraje prvním rokem, zapojili do projektu Legenda pomáhá a do derby nastoupili v úborech s podobiznou někdejšího vynikajícího útočníka a později trenéra Svatopluka Číhala. Odehráli v nich celé utkání. „Jsme maximálně spokojení. Dresy jsou nádherné, zápas splňoval kritéria play-off. Vzdali jsme hold legendě kvalitním výkonem a věřím, že jsme návštěvníky potěšili nejen designem těchto dresů, ale i pěkným hokejem,“ uvedl Daniel Jochman, generální manažer VUT Cavaliers Brno.

Středeční utkání představovalo výjimečný zážitek i pro Svatopluka Číhala, jenž vhodil slavnostní buly a pak bitvu brněnských rivalů pozorně sledoval. „Moc mě potěšilo, že si na mne kavalíři vzpomněli. Je to trochu zvláštní pocit, když člověk vidí sám sebe na dresu. Beru to tak, že taková věc se mi poštěstí jednou v životě, musím si to vychutnat. Snad jsem hráčům alespoň trochu přinesl štěstí,“ pravil bývalý útočník Komety, jenž v minulosti vedl univerzitní klub VŠ Brno a trénoval v Itálii, Švýcarsku či KHL. „Této legendy si velmi vážíme a věříme, že budeme mít možnost i v budoucnu spolupracovat. Pan Číhal nám má co nabídnout jako člověk i jako skvělý trenér,“ doplnil Jochman.

Zápasový maraton Legenda pomáhá je nyní u konce. Následovat bude aukce dresů zúčastněných klubů, o které budou organizátoři včas informovat. První ročník této akce před třemi lety vynesl Nadačnímu fondu Ivana Hlinky bezmála dva miliony korun. Podaří se letos tuto částku ještě navýšit? „Všem lidem, kteří za tímto projektem stojí, to moc přejeme. Snad se vybere hodně peněz, aby Nadační fond Ivana Hlinky mohl pomoci těm, kteří to potřebují. Vždyť je to přece také o nich, o lidech, o kterých se třeba příliš nemluví, ale kteří v minulosti pomohli hokeji a i díky nim máme dnes možnost hrát a užívat si tento krásný sport,“ uzavřel Daniel Jochman.






Foto: Vít Novák

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga