Legenda pomáhá je projekt, který zvyšuje hodnotu a renomé Tipsport extraligy, říká ředitel soutěže Josef Řezníček

Vrchol pilotního projektu Legenda pomáhá se blíží. Už v neděli 5. února obléknou všechny kluby Tipsport extraligy speciální dresy s podobiznou Ivana Hlinky. Úbory se následně vydraží a výtěžek bude předán Nadačnímu fondu Ivana Hlinky. Projekt samozřejmě neunikl pozornosti ředitele soutěže pana Josefa Řezníčka.  „Určitě si to nenechám ujít, ještě nevím, který zápas navštívím, ale podívat se rozhodně půjdu,“ sděluje bývalý vynikající obránce.

Jak vnímáte projekt Legenda pomáhá, který vzešel z dílny brněnské Komety?
Myslím si, že je to dobrý počin. Líbí se mi myšlenka zapojit do projektu organizovaně všechny kluby Tipsport extraligy i kluby nižších soutěží a myslím, že to pozitivně bude vnímat i fanoušek.

Chystáte se navštívit nedělní extraligové kolo, kdy budou hrát kluby ve speciálních dresech s Hlinkovou podobiznou?
Určitě si to nenechám ujít, ještě nevím, který zápas navštívím, ale podívat se rozhodně půjdu.

Už jste měl možnost vidět podobu speciálních dresů? Jak se vám líbí?
Dresy jsem viděl už na začátku, kdy se spustila kampaň a návrh na design. Moc se mi líbí, myslím si, že jsou poutavé tím, jak mají všechny stejný design, a liší se pouze v klubových barvách.

Když se řekne Ivan Hlinka, co se vám vybaví jako první?
Jako první se mi vybaví obrovská osobnost. Měl jsem tu čest pod ním také trénovat a hrát. Ivan měl neskutečné charisma, byl to člověk, který když promluvil v kabině, všichni seděli a jak se říká, zírali na něj s otevřenou pusou.

Vzpomenete si, jak jste prožíval počínání Hlinky a jeho svěřenců v Naganu 1998?
Prožíval jsem to velmi emotivně. Tenkrát to bylo cítit ze všech médií, od veřejnosti a lidí okolo. I v kabinách jednotlivých klubů v extralize byl obrovský zájem. Vzpomínám, že ty zápasy se hrávaly v dopoledních hodinách, kdy probíhají normálně tréninky, takže ty jsme tenkrát celkem flinkali a odbíhali pořád k televizi a sledovali utkání. Pamatuji si to velice živě.

Jak moc českému hokeji chybí osobnost typu Ivana Hlinky, co si myslíte, že by dnes dělal?
Myslím si, že Ivan by byl pořád činný buď v Litvínově, nebo na hokejovém svazu. Jeho zkušenosti a charisma by na hokejovém poli byly určitě velice žádané. Ale jinak je to samozřejmě těžko říct.

Během poslední doby se kluby samy od sebe pouštějí do nejrůznějších benefičních akcí, dokonce už to není jen záležitost nejvyšší soutěže. Myslíte, že i tohle může být cesta, jak zviditelnit hokej veřejnosti?
Myslím si, že to je pro kluby určitá forma, jak se dostat k divákovi, aby přišel na hokej. Jak všichni víme, hokej je drahá záležitost, rozpočty se musí z něčeho plnit a diváci jsou pro extraligové a prvoligové kluby příjmem z jedné čtvrtiny. Kluby víc a víc dbají o fanoušky, které chtějí v houfnějším počtu na svém stadionu. Určitě kluby nejdou cestou zvyšováním ceny, ale zvyšováním počtu diváků v hledišti. K tomu právě slouží akce jako je Legenda pomáhá nebo různé další akce například pro záchranné složky, pro rodiny s dětmi atd. To je cesta, kterou by se kluby měly ubírat. Příjmy ze vstupného jim tak nenahrazují vyšší ceny lístků, ale více diváků v hledišti.

Bude tedy ze strany vedení Tipsport extraligy snaha do budoucna realizovat respektive podporovat podobné projekty?
Bezesporu ano. Extraliga je tady od toho, aby takové projekty tvořila a aby se tady podobné projekty organizovaly. Soutěž má dle mého velké renomé a to je potřeba zasazovat do kontextu takových akcí, aby se hodnota Tipsport extraligy, potažmo i jednotlivých klubů, zvyšovala a propojovala se s diváky, kterých bude snad víc a víc navštěvovat hokejové zápasy.

Autor: Jan Tajzler. Foto: Karel Švec, cslh.cz

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga