„Ivan Hlinka!“ skandovali fanoušci v Českých Budějovicích. Projekt Legenda pomáhá si zamilovali

Bezmála šest tisíc fanoušků v ochozech, na ledě hokejisté ve speciální edici dresů s legendárním Ivanem Hlinkou na hrudi. A k tomu vítězství 5:1 proti Ústí nad Labem. V Českých Budějovicích měli v sobotu skutečně důvod k radosti. „Dresy jsou krásné, fanouškům se líbily. Už se ptají, kdy bude jejich dražba,“ říká marketingový a PR ředitel klubu Tomáš Kučera.

V roce 2013 slavili výročí sto let hokeje ve městě, ale zároveň přišli o nejvyšší soutěž. Teď si ČEZ Motor České Budějovice klestí cestu zpět na výsluní a notně mu k tomu pomáhají fanoušci. Domácí stadion dovedou zaplnit až po střechu a i v sobotu na duel s Ústím jich přišlo přesně 5 707. „Lidi, kteří u nás hokej vzkřísili, ho dělají s láskou. Fanoušci to cítí a díky tomu pravidelně chodí na zápasy. Na západě je zvykem, že lidi chodí na svůj klub a u nás je to podobné. Je jedno, jestli přijede Sparta, nebo Most. Lidi prostě přijdou na Motor,“ vypráví Kučera.

Podle něj se dá očekávat, že zájem o speciální edici dresů z projektu Legenda pomáhá bude v jižních Čechách enormní. „Charita je pro nás jedna z důležitých součástí toho, jak klub funguje. Máme několik vlastních projektů. Když jsme zjistili, že existuje projekt Legenda pomáhá, který přesahuje regionální úroveň, hrozně rádi jsme se do něj zapojili. Za své ho vzali i fanoušci,“ sděluje.

Českobudějovickým stadionem se v sobotu nesl pokřik „Ivan Hlinka!“ a fanoušci Motoru o dresech debatují i na sociálních sítích. „Myslím, že budou dražit jako vzteklí,“ usmívá se Kučera. „Akce se setkala s opravdu velkým zájmem, určitě se povedla a budeme rádi, pokud bude pokračovat v podobné formě i příští rok. Věřím, že se za dresy vybere hodně peněz,“ uzavírá.

Dražba dresů Legenda pomáhá z utkání České Budějovice – Ústí nad Labem se uskuteční v termínu 7. – 28. února na webu sportovniaukce.cz. Více informací naleznete zde.

Autor: Václav Trávníček. Foto: Archiv ČEZ Motor České Budějovice

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga