Legenda pomáhá: Speciální dresy v sobotu oblékne WSM Liga a vybrané kluby 2. ligy

Již tuto sobotu se naplno rozjede projekt Legenda pomáhá. Ve speciálních dresech nastoupí všechny kluby WSM Ligy a také vybrané týmy 2. ligy. A že půjde o zajímavé střety! Ve druhé nejvyšší soutěži s blížícím se koncem základní části přituhuje boj o elitní desítku. Na zaváhání lídra z Českých Budějovic bude čekat Kladno, které se prezentuje vynikající formou, podobně jako jihlavská Dukla. Ozdobou kola bude bezesporu hanácké derby mezi Prostějovem a Přerovem. WSM ligu doplní v sobotu také trojice zápasů ve třetí nejvyšší soutěži, zajímavostí je bezesporu trenérské měření sil bývalých svěřenců Ivana Hlinky, ve valašském derby proti sobě nastoupí v rolích trenérů Jiří Dopita a Roman Čechmánek.

WSM LIGA:

Litoměřice – Jihlava

Severočechům půjde v domácím prostředí o hodně, kališníci se totiž pohybují v nabitém pásmu tabulky WSM Ligy, kde od 7. do 11. místa činí rozestup pouhé čtyř body. Litoměřice, povzbuzené důležitým ziskem dvou bodů v Přerově, aktuálně okupují devátou pozici, ale do desítky povede ještě klikatá cesta. Jihlavská Dukla přijíždí na litoměřický led jako jasný favorit, tým z Vysočiny dal definitivně zapomenout listopadové krizi a body sbírá jak na běžícím páse, v případě zaváhání Motoru může stále pomýšlet na vítězství v základní části. To by ale Jihlava musela za sebou nechat i Kladno, které má stejný počet bodů a horší je pouze o skóre.

Slavia Praha – Třebíč

Souboj dvou Slavií přinese bitvu o šest bodů. Pražané a klub z Vysočiny zažívají rozdílná období, zatímco domácí červenobílí čekají na vítězství již čtyři zápasy, hosté z Třebíče zaznamenali ve druhé polovině základní části progres a právě v tomto utkání by se mohli přiblížit čtvrtému místu, které nyní vlastní právě pražská Slavia. Ta má momentálně pětibodový náskok na šestou Třebíč, a pokud si nebude chtít připustit Horáky na dostřel, musí v Edenu zvítězit.

Kladno – Most

Hokejisté Kladna jsou momentálně ve velké herní pohodě, aktuálně se Rytíři vezou na vlně deseti vítězství v řadě a v roce 2017 zatím marně hledají přemožitele. Pravděpodobnost, že ho najdou v sobotu při domácím střetnutím s posledním Mostem, je při síle kladenské ofenzivy opravdu sporadická. Most prožívá zcela opačné starosti než Kladno, se ziskem 39 bodů se krčí Severočeši na chvostu tabulky, na předposlední Kadaň ztrácejí už 11 bodů. K záchraně by Mostu pomohla vítězná série, přiblíží se její start právě na kladenském ledě?

Havířov – Kadaň

Slezané dali zapomenout nepříliš vydařené první polovině základní části a sedm utkání před koncem dlouhodobé soutěže se vrátili do boje o elitní desítku. Aktuálně ztrácí Havířov na předkolo play-off pět bodů, v opačném případě se Azet bude muset zúčastnit play-outu, a body tak potřebuje pro jakoukoliv nastávající část sezony. V Kadani už se nejspíš s možnou účastí ve vyřazovací části rozloučili, ztráta na desítku je opravdu vysoká, žlutočerní se spíš budou soustředit na záchranu soutěže. Na poslední Most aktuálně drží náskok jedenácti bodů a před play-out tak bude pro Kadaň klíčové pokusit se o zisk co největšího počtu bodů. Ty momentálně leží v Havířově, kde se očekává vyrovnaná bitva o cennou kořist.

Benátky nad Jizerou – Frýdek-Místek

Další tuhý boj, ve kterém půjde o body do desítky. Benátky dělí od nováčka z Frýdku rozdíl jednoho bodu, aktuálně drží osmou příčku, dívat se však musejí spíše za sebe, neboť jedenáctý Přerov ztrácí pouze čtyři body. Frýdek-Místek má za sebou cenné vítězství nad lídrem z Českých Budějovic, které dokázali Rysi v Polárce rozstřílet v poměru 5:0. Ovšem na ledě soupeřů to moc nováčkovi nejde, z posledních čtyř utkání vytěžil pouze bod. Pokud však chce Frýdek-Místek historický postup do prvoligového play-off, musí začít sbírat body i v utkáních venku.

České Budějovice – Ústí nad Labem  

Vedoucí celek WSM Ligy bude chtít ve svém domácím prostředí odčinit debakl z Frýdku-Místku. Tým trenéra Antonína Stavjani by po roce opět rád do baráže o Tipsport extraligu, ve které by chtěl být letos úspěšnější a do nejvyšší soutěže postoupit. V domácí aréně Jihočeši potvrzují své nejvyšší ambice, z dosavadních dvaadvaceti zápasů nebodovali pouze ve dvou případech. Fanouškům se také poprvé v domácím dresu představí nová posila do útoku Vlastimil Dostálek, ve hře je i start navrátilce Tomáše Vaka. Ústí nad Labem po loňském překvapivém postupu do semifinále play-off překvapuje i letos. Severočeši stále pošilhávají po čtvrté příčce, která zaručuje start vyřazovací části na domácím ledě. To by určitě Slovan uvítal, neboť v domácích zápasech je hned za Motorem nejlepším celkem ligy. Skřípe to však venku, body z Českých Budějovic by tak přišly velmi vhod.

Prostějov – Přerov

Hanácké derby hostí Prostějov, ten se v základní části veze na horské dráze. V úvodu soutěže Jestřábi vylétli až na špici WSM Ligy, poté ovšem nastal volný pád a Prostějov se v tabulce propadl o několik příček dolů. Po novém roce však jestřábí letka znovu roztáhla křídla, její snahy nyní povedou k tomu, aby se Prostějov po konci základní části ocitl v elitní šestce. Přerov se aktuálně řadí mezi mužstva s nejhorší formou. Zubři jsou ve velké herní krizi, na vítězství čekají už deset zápasů. Pod tuto sérii se podepsal také fakt, že žlutomodří museli nastoupit šestkrát za sebou na půdě soupeřů. Nyní se Přerovu nabízí příležitost chytit se v derby proti Prostějovu, neboť právě derby nezná favorita.


2. LIGA

Sk. Západ: Děčín – Jablonec nad Nisou

Západní skupinu v projektu Legenda pomáhá budou reprezentovat hokejisté Děčína a Jablonce nad Nisou. Favoritem utkání budou bezesporu hostující Vlci. Účastník loňské kvalifikace o WSM Ligu aktuálně drží třetí pozici, na první pražskou Kobru ztrácí sedm bodů se zápasem k dobru. Děčín zase bojuje o co nejvýhodnější postavení pro vyřazovací část, momentálně mu patří 8. příčka. Medvědi by zcela jistě rádi využili domácího prostředí a pokusili se dostat minimálně na 7. pozici na úkor Trutnova.

Sk. Střed: Písek – Moravské Budějovice

Domácí Písek se bude proti Žihadlům snažit o přerušení série porážek, která trvá už šest utkání v řadě. Jihočeši jsou uzamknuti na 8. místě a s největší pravděpodobností už jim tato příčka zůstane až do konce základní části, ze které zbývá Písku odehrát ještě sedm utkání. To Žihadla z Moravských Budějovic mohou ještě zaútočit na lepší než aktuální šestou pozici. Se zápasem k dobru ztrácejí na pátý Kolín tři body, na 4. pozici zaručující start vyřazovací části na domácím ledě je ztráta šestibodová.

Sk. Východ: Vsetín – Valašské Meziříčí

Valašské derby patří k ozdobám celé 2. ligy. Letos půjde už o páté vzájemné měření sil, doposud se ve všech případech radovali hokejisté Vsetína, kteří letos mají jen ty nejvyšší ambice a jsou pasování na jednoho z největších favoritů na postup do WSM Ligy. Hokejoví Bobři zase po dlouholeté odmlce míří do play-off, ve kterém by rádi startovali z lepšího tabulkového umístění než je aktuální 8. místo. Ve hře je posun na 6. pozici, na kterou Bobři ztrácejí čtyři body. Utkání bude výjimečné nejen díky faktoru derby, ale hlavně také přítomností Jiřího Dopity coby trenéra Vsetína a na straně Valašského Meziříčí Romana Čechmánka. Oba nastupovali pod Ivanem Hlinkou, oba s ním vybojovali zlaté medaile v Naganu. Kdo z nich bude mít tentokrát větší důvod k radosti?   

Autor: Jan Tajzler, foto: HC Děčín

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga