Sport a vzdělání zároveň. Do projektu Legenda pomáhá se zapojí plzeňští vysokoškoláci

Projekt Legenda pomáhá se rozrostl o dalšího účastníka. Kromě týmů třech nejvyšších soutěží v České republice nastoupí ve speciálních dresech také Akademici Plzeň. Tým plzeňských vysokoškoláků vyzve 7. února v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy celek UNIPO Warriors Prešov. Utkání má edukační podtext. „Chceme studentům ukázat, že i na vysoké škole mohou kvalitně sportovat a studovat zároveň,“ uvedl za plzeňský tým Vilém Franěk.

Akademici Plzeň jsou univerzitní hokejový tým složený ze studentů Západočeské univerzity a Lékařské fakulty v Plzni UK v Praze. V současnosti hrají svou třetí sezónu v Evropské univerzitní hokejové lize společně s dalšími osmi univerzitami ze Slovenska a z Polska. Pro utkání s Prešovem spojí projekt Legenda pomáhá a svoji připravenou akci Z lavic až na zimák.

„Na 7. února jsme měli už dlouho naplánované speciální utkání v rámci Evropské univerzitní hokejové ligy s názvem Z lavic až na zimák pro děti ze základních a středních škol, a tak když jsme se dozvěděli o akci Legenda pomáhá, která shodou okolností probíhá ve stejném termínu, přišlo nám jako skvělý nápad pokusit se do celého projektu zapojit a ukázat tak, že i univerzitní sport má mezi tím profesionálním místo. Jako skvělý nápad to zhodnotili i organizátoři, a my jsme tak ohromně rádi, že můžeme být jako jediný univerzitní tým součástí tak skvělé akce, jakou Legenda pomáhá je,“ sdělil Franěk.

Podívejte se na 1. ročník akce Akademiků Plzeň Z lavic až na zimák:

V kádru Akademiků působí například Petr Mainer, jenž dříve oblékal dres extraligového Chomutova, nebo někdejší junior Karlových Varů Jakub Frček, dále desítka studentů medicíny, budoucí právníci, ekonomové a učitelé.

Akademici již letos zorganizovali například třetí ročník akce Plyšáková bouře, při které vybrali 900 plyšových hraček pro děti ve FN Plzeň, nebo čtvrtý ročník Bitvy o Plzeň – utkání, ve kterém se Akademici rozdělí na dva tábory a hrají proti sobě Západočeská univerzita a Lékařská fakulta. Na toto utkání si našlo cestu přes 2500 diváků.

Na únorový duel s Prešovem připravují studenti bohatý doprovodný program. Například edukační videa na multimediální kostce nad ledem nebo soutěž o nejhezčí transparent. Celou akci bude moderovat Jiří Pelnář (FM Plus, Viktoria Plzeň). Vstup na utkání je zdarma.

Utkání: Akademici Plzeň (CZE) – UNIPO Warriors Prešov (SVK)
Datum: 7. února
Začátek: 10:00
Kde: Home Monitoring Aréna Plzeň, vstupné zdarma

Autor: Václav Trávníček

 

 

#legendapomaha

Legenda pomáhá

Nezapomeneme! ❤️💙🤍

Legenda pomáhá

Neuvěřitelných 18 let. ❤️ Vzpomínáme!

Legenda pomáhá

17 let od tragického úmrtí Ivana Hlinky. Vzpomínáme! ❤

Legenda pomáhá

71 let❗Přesně tolik by dnes oslavila legendární postava českého i světového hokeje a tvář našeho projektu - pan 𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗛𝗹𝗶𝗻𝗸𝗮 ❤ Zavzpomínejte s námi...

Archivní foto 📸 www.nhl.com

Legenda pomáhá

👉 Stále jsou k dispozici zajímavé dresy včetně několika extraligových (HC Olomouc, HC VERVA Litvínov) 👌

#legendapomaha #legendalegendam Tipsport extraliga Chance liga